Huis vol verhalen

2008
Huis vol Verhalen
Voetenaandegrond en de educatieve dienst van HuisaandeAmstel hebben samen het interdisciplinaire project Huis vol Verhalen bedacht. Dit was op verzoek van basisschool de Piramide, die zich graag wil ontwikkelen tot kunst en cultuurschool.

Doelen van het project zijn:
– het schoolbreed kunst actief maken van alle leerlingen en leerkrachten
– een eerste aanzet maken in een meerjarig traject van theater en muzieklessen voor leerlingen van de onderbouw en groep 7&8.
– de leerkrachten actiever en vaardiger te maken in het zelfstandig ontwikkelen en geven van kunstlessen.

Dit project is voorjaar/zomer 2008 uitgevoerd. Het overkoepelende thema was: “Wat maakt jou uniek?” Voetenaandegrond heeft een voorbereidende lessenreeks muziek en theater in de onderbouw en groep 7&8 uitgevoerd en met groep 8 hun afscheidsvoorstelling gemaakt: Inpakken en Wegwezen. Deze voorstelling is als locatietheater door de hele school heen gespeeld. Alle leerlingen en leerkrachten van de school hebben hun steentje bijgedragen aan vormgeving en inhoud van de voorstelling.

Daarnaast hebben de leerkrachten een training- en coaching traject gevolgd: Wat is kunst? In dit traject hebben docenten van Voetenaandegrond en Huis aan de Amstel door middel van praktische opdrachten de leerkrachten zelf laten ervaren wat kunst is en waar zij affiniteit mee hebben. Vervolgens hebben zij de leerkrachten individueel begeleid bij het bedenken en uitvoeren van een reeks opdrachten voor de voorstelling met hun eigen groepen.

Deze drie projecten zijn nog beschikbaar voor andere basisscholen, waarbij wij natuurlijk graag meedenken hoe deze geïmplementeerd kunnen worden en waar eventuele aanpassingen nodig zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s